Середа, 24.04.2024, 22:21
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 107 серія (16.09.2013)
10:59
107 серія (16.09.2013)

107 серія

На Дивані розгорається гостра дискусія з приводу останніх рішень Сулеймана. Рустем в черговий раз накидається з критикою на поведінку Мустафи, йому гостро опонує Хайреддін, нагадуючи про його походження і про те, яким чином він зайняв місце в Дивані. Мустафа ж є прямим спадкоємцем престолу і законним продовжувачам династії. Останні події викликають у пам'яті Мустафи настанови Ібрагіма з приводу Гюррем - юнак обіцяє чого б це не коштувало утримати свої позиції і не дозволити інтригам султани погубити його. У розмові зі своїми тітками він побоюється, що Гюррем не заспокоїться, поки його не спіткає доля Ібрагіма.

Сулейман оголошує синам, що бере на війну Мехмета, а Селім і Баязид будуть продовжувати свою підготовку до управління провінціями. Гюррем влаштовує в гаремі бенкет з приводу останніх розпоряджень чоловіка. Мехмет засмучений рішенням батька відіслати Мустафу зі столиці, однак Міхрімах намагається переконати його в правильності цього кроку, адже в разі свого приходу до влади Мустафа вбив би їх усіх. Рішення батька глибоко зачепило Мустафу, а Махідевран розуміє всю вразливість їх положення перед інтригами Гюррем - тепер вони можуть розраховувати тільки на себе.

Рустем і Міхрімах приносять доньку, щоб вона побачилася з дідом. Скориставшись нагодою, Рустем розповідає про поведінку Хайреддіна на Дивані. Махідевран домагається аудієнції у Сулеймана. Під час бесіди вона благає султана змінити своє рішення з приводу Мустафи. Сулейман робить вигляд, що не розуміє її тривоги - адже він усього лише відправляє сина в іншу провінцію, і він продовжує залишатися його спадкоємцем. Бачачи, що її благання марні, Махідевран починає прямо звинувачувати Гюррем в інтригах проти Мустафи. Не бажаючи слухати звинувачення на адресу дружини, Сулейман наказує Махідевран негайно віддалитися. Мустафа зустрічається з Рустемом і вимагає від нього припинити свої інтриги, в іншому випадку покарання може бути жорстоким. Махідевран молить про допомогу сестер султана.

Султан викликає до себе Хайреддіна і наказує йому проявляти менше завзяття в захисті Мустафи. Однак той заявляє, що всього лише захищав спадкоємця трону від недоречних образ.

Як і раніше відчуваючи пекучі ревнощі до Балібея, Рустем вимагає від нього не з'являтися поряд з його будинком.

Всі готуються до від'їзду на війну - Хайреддін просить Ташлиджали невідступно слідувати за Мустафою і всіляко оберігати його. Залишивши Мустафу керувати країною від його імені, Сулейман відправляється в похід. Махідевран приймає рішення залишитися в палаці разом з Мустафою. У свою чергу Міхрімах теж заявляє, що нікуди звідти не піде і буде підтримувати матір.

Під час чергового переходу, Сулейман звертає увагу на пригнічений стан Мехмета і запитує у нього, що отримало причиною його меланхолії. Юнак відповідає, що його не радує призначення в Манісу, адже в цьому місті Мустафа користувався величезною популярністю серед простих людей і йому

важко буде завоювати їхню прихильність. Одна султан закликає сина не нити, а зібрати волю в кулак і твердо правити у відведеній йому провінції.

У палац приходить новина про раптову хворобу Селіма. Незважаючи на розпорядження Мустафи не покидати меж столиці, Гюррем негайно відправляється до сина. Дізнавшись про це, Мустафа негайно висилає загін, щоб перехопити султану і доставити її в палац.

У поході Рустем продовжує пильно спостерігати за Балібеєм. Помітивши, що той отримав послання зі Стамбула, Рустем всіма силами намагається дізнатися від кого воно, підозрюючи, що це любовний лист від Міхрімах. Балібей знає про занепокоєння Рустема і розповідає про нього друзям.

У ставку Сулеймана урочисто перебуває королева Ізабелла. У чемних словах вона висловлює султанові свою подяку за надану їм військову допомогу. На її подив правитель османів заявляє, що з метою безпеки її синові доведеться затриматися в Будіна.

Раптово з'ясовується, що звістка про недугу Селіма виявилася помилковою. Міхрімах в подиві - куди ж, у такому випадку поділася її мати, адже її так і не знайшли. З цими питаннями вона звертається до Мустафи, проте той нічого не може сказати. Міхрімах відмовляється вірити в його необізнаність та попереджає його, що коли повернеться батько, йому доведеться відповідати перед ним. Ці ж попередження вона адресує Шах Султан і Хатідже. Шах Султан вважає, що до зникнення Гюррем доклала руки її сестра, і вона прямо звинувачує Хатідже в цьому.

Дізнавшись про хворобу Селіма, султан приймає рішення якомога швидше повернутися в Стамбул. Міхрімах віддає розпорядження зібрати загін для пошуків матері. Мустафа близький до розпачу - він відмінно розуміє, чим для нього може обернутися зникнення Гюррем, а він не має ні найменшого поняття, де вона і що з нею сталося. Сулейман в'їжджає в палац, де зустрічає спадкоємець з новиною про зникнення Гюррем.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 33307 | Додав: Роксолана | Теги: 16 сентября, 3 сезон, 107 серія, 107 серия | Рейтинг: 3.7/70