Субота, 04.05.2024, 21:45
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 10 серія 1 сезону "Похід на Родос"
09:05
10 серія 1 сезону "Похід на Родос"

Пожежа в дитячій. Ібрагім біжить повідомити султану про пожежу. Хюррем і Махідевран рвуться в кімнату за дітьми, їх утримують. У цей час, з вогню виходить Вікторія з дітьми на руках. Матері хапають своїх дітей. Вікторія падає з обпеченими руками. Прийшов султан. Запитує Сумбуля, що трапилося.

Вікторія пояснює, що не знає чому загорілося, але Хюррем в своєму репертуарі, і кричить, що це підпалив Мустафа, за вказівкою матері. Але тут, навіть султан затикає їй рота, і наказує піти до себе. Хюррем йде.

Султан приходить до Хюррем, бере Мехмета, вона скаржиться, за що він її вилаяв, і чому захищав Махідевран. Султан їй відповів, що вона Хасекі-Султан і матір шехзаде.

Нігяр доглядає за Вікторією, Айше обурюється, що її примушують прислужувати її ж служниці. Валіде забирає Віторію прислуговуваит собі і винагороджує золотом.

Махідевран радіє, що султан нагрубіянив Хюррем, і просить Гюльшах, подарувати що-небудь Вікторії за порятунок дітей. Хюррем переживає, що султан на неї образився, і вирішує боротися за своє щастя. Хатідже плаче, що заручини почалися невдало, і буде нещасливою.

Хюррем йде, і дає завдання Гюльніхаль не спускати очей з Мехмета. На Дивані Пірім-паша доповідає про хід підготовки до походу на Родос. Хюррем просить Нігяр привести до неї знову жінку з амулетами.

Нігяр радить Хюррем тримати себе гордо, інакше її зжеруть. Повз проходить Махідевран, і наказує Нігяр приготувати їй плаття на вечір, до неї прийде султан.

"Я веду своє славне військо на острів Родос, щоб прилучити його до ісламу. Присягаюся Аллахом, творцем неба і землі, пекла та раю, що народ, який живе на осторві, може нас не боятися. Ваші життя і все майно - під нашим захистом. Якщо ви складете зброю, ми нікому не завдамо шкоди. Якщо ж цю пропозицію відхилете і Родос нам не віддасте, фортецю зрівняємо з землею." - Сулейман урочисто вирушає в похід.

18 червня 1522 року.

"Я - Ібрагім. Я, наче десь на дні, серед зірок на небі, між математичними знаками, у магії арабських літер, у високих горах і в темних коридорах палаців, я шукаю відповідей, яких мені не дало моє серце. Та, знаходячи їх, тільки спопеляю себе.

Я - Ібрагім. Мій батько Маноліс, матір Софія і сам я з Парги. П'ятнадцять років я не бачив матері і уникав дзеркал, щоб не бачити в собі її рис чи татових, чи братових. Бо бачити їх було мукою. Мені нема вороття. Я не знаю маминих рук. Усе, що я від неї успадкував, виніс із батьківщини дитинства - це мелодії скрипки, на якій вона колись грала."- Ібрагім у поході.

Через 2 місяці походу корабель султана обстріляли, він тоне, разом з 16 іншими. Ферхат-паша повідомляє в гарем страшну звістку. Гюррем ходить вагітна, пише чергового листа коханому: "Твоя відсутність - вогонь, що спалює мене. Я хвора, знесилена, мене вилікує лише твій голос, любов, ніжність. Без тебе я тінь смерті.". Її перериває звістка від Сюмбюля. Але Володар і Ібрагім врятувалися і повернулися до табору в Мармарисі. Звідти вони продовжують наступ на сусідні з Родосом острови. Почався наступ на Родос. Османи хочуть його захопити підкопами. Захищати острів прибув винахідник Габріело Мартіненго.

Валіде дає Вікторії ісламське ім'я Садика, що символізує відданість.

Усі лицарі візантійського походження протягом 10 днів мають покинути місто і острів Родос, можуть іти куди завгодно зі своєю зброєю. Тих же, хто вирішиться лишитися на острові, на п'ять років буде звільнено від податків. Ніхто і ніколи не забиратиме синів родосців в яничари. Християнських звичаїв дозволять дотримуватися і надалі, проти волі нікого не змусять. Лицарів та їхніх наближених буде переселено на острів Крит. Для цього їх забезпечать галерами. До повного виконання умов обидві сторони триматимуть заручників.
Султан Сулейман присягається, що цією угодою, яка відповідає традиціям і державним засадам пращурів за умови, що не буде заколотів чи обману, ніхтопорушувати не буде.

Родос здався. У Гюррем починаються пологи. В кінці 10 серії Сулейман зі свитою молиться у взятому на Родосі храмі. На нього здійснюється замах родоським найманцем.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 9675 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 5.0/1