Неділя, 05.05.2024, 03:33
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 12 серія 1 сезону "Ібрагім - великий візир"
09:10
12 серія 1 сезону "Ібрагім - великий візир"

Ібрагім просить султана сказати йому перед смертю, в чому він провинився? Султан пропонує звільнити Ібрагіма з пекла, і вибрати йому печатку візира або кинжал. Той відповідає, що вирішувати йому. Повелитель на кінчику кинжалу підносить йому султанську печатку. Султан пояснює, що Пірі-паша пішов у відставку, і великим візиром тепер буде він. Ібрагім не може зрозуміти жарт це чи ні.

У гаремі Гюррем веселиться, Махідевран репетує на неї, і наказує припинити веселощі, і затикає  рот Гюррем. Але та наказує продовжувати гулянку, тому що так наказує Хюррем султан. Махідевран кричить, з яких це пір та стала султаною, але в цей момент приходить Хатідже і всі замовкають. У гаремі всі розходяться. Хатідже кричить на Махідевран і Хюррем, що вони так себе ведуть, ті починають виправдовуватися, але вона затикає їм роти, і виганяє по покоях. Загалом спустила свою злість на всіх. За цим з другого поверху спостерігала валіде, вона зраділа, що у дочки є характер.

Султан сміється над страхом Ібрагіма. І питає про лист, де він перебуває в пеклі, Ібрагім знову бреше. Що це виписки з божественної комедії, султан пропонує йому коли закінчить, показати їх йому.

"Я - Ібрагім, Ібрагім-відступник із Парги. Мене навернули в іслам у десять років. У сімнадцять - я сокольничий спадкоємця султана. У двадцять п'ять - розпорядник покоїв султана Сулеймана, у двадцять вісім - великий візир Османської імперії, права рука султана.
Ібрагім, у душі якого сплелися і рай і пекло, який змирився в внутрішніми демонами і змагається з зовнішніми. Він на сторожі. Вірний вартовий біля воріт чистилища. Султан довіряє мені таємниці, але всеодно тримає на відстані. У безодні його очей я щодня бачу власну смерть. Я наближаю смерть з кожним поглядом в очі султана.
Я - Ібрагім, який із запізненням молиться про власну смерть."

На наступний день на дивані Пірі-паша оголошує про свою відставку. Ахмед-паша сподівається, що його поставлять головним візиром, і заздалегідь радіє. Головним візиром оголошено Ібрагіма. Ахмед-паша обурений. Неприємно і Гюррем.

"Печатка візира у тебе, немов вогонь у руках. Триматимеш обережно - врятуєшся, але найменша помилка і полум'я з'їсть тебе. Завжди тримай себе в руках, не рубай з плеча, слухай інших і власну совість. Помилок на посаді не буде - уже за першу заплатиш життям. І цей вогонь - це твій саван, ніколи про це не забувай.
І ще, важливо: влада ніколи першою тебе не зречеться. За найменшого сімніву не вагайся, відмовся від неї сам."
- настанови Пірі-паші Ібрагіму.
Звільнення Пірі-паші не скасовує весілля його сина з Хатідже. Проте його хвороба змусили султана припинити підготовку до весілля. Ібрагім і Хатідже роблять вигляд, що страждають від цього. Ібрагім відпросився у султана провідати батьку у Паргу.

"Що таке повернення? Куди людина повертається? Що це за місце? Як повертатися? І чи можна? Повернення - це не забаганка, а потреба, Ібрагіме" - роздуми Ібрагіма про повернення додому.

Гюррем все не може дочекатися хелвету. В кінці 12 серії вона вирушає до покоїв султана, проте дізнається, що в нього Махідевран...

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 10863 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 0.0/0