П`ятниця, 29.03.2024, 00:08
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 14 серія 1 сезону "Вигнання Гюррем"
09:16
14 серія 1 сезону "Вигнання Гюррем"

Гюррем переконує Сулеймана, що вона не вбивала Айше, каже, всі брешуть, але він не вірить їй, і йде. Султан каже матері, що не хоче бачити Хюррем в палаці. І валіде з радістю відправляє її на заслання в старий палац.
Ібрагім повертається додому з батьківщини з батьком і братом близнюком. Хатідже скаржиться Махідевран, що повелитель на неї не дивиться через Ібрагіма.
Ібрагім прийшов до палацу і боїться, що там його чекає смерть, просиьт султана віддати тіло рідним для поховання в Парзі. Але султан розігрує сцену злості, а потім дозволяє йому одружитися на Хатідже: «Що це за кохання?! Зрікаєшся всього і їдеш, а для Хатідже розлука, наче смерть. Чи я не знаю, що таке кохання? Як ти можеш думати, що я тебе вб’ю?! Невже я такий тиран?!» У цей час Хатідже переживає, що з ними буде, її зовуть до султана, і він говорить їй: «Я обіцяв, що зроблю все для твого щастя, щоб ти всміхалась. Мехмет-челебі більше не твій наречений. Я бачив, як палає твоє серце, Хатідже. Я даю дозвіл на ваш шлюб із Ібрагімом». Хатідже падає без свідомості.
Гюррем хоче побачити дітей, але її туди не пускають, наказ валіде. Її звуть до неї. Вона думає, що її виправдали, але та повідомляє їй, що її виселяють з палацу, і переселяють в старий палац, за наказом Сулеймана, і відправляє збирати речі. Гюррем плаче в коридорі. Перед від’їздом Гюррем віддає всі свої прикраси Гюльнігаль, Нігяр і Сюмбюлю і просить їх допомогти.
Ібрагім і Хатідже зустрічаються в саду: 
-    Султано, весь цей час я мріяв бути поруч з Вашим серцем, як той метелик, що летить на світло. Я мріяв просто торкнутися до Вас.
-    Я, Я молилася мене мучила думка про те, що наша розлука може бути нескінченною, і я Вас більше побачу.
-    Розлука скінчилася, султано, і вічно ми будемо разом. Ваша рука в моїй руці.
-    Це, як сон, правда? Якщо це сон, я не хочу прокидатися. Беріть мене і ведіть до обіцяного раю.
Сулейман наказує Ібрагіму займатися державними справами і приглянути за Фархад-пашею (він зять Сулеймана). Валіде не уявляє Ібрагіма зятем. «Хатідже у цьому шлюбі буде по справжньому щаслива» - Сулейман до матері. Прибуває Бейхан, сестра Хатідже, дружина Ферхада. На ринку з’являється Левко, з ним знайомиться Матракчі.
Махідевран через депортацію Гюррем стрибає від радості. Гюррем приснився Левко, який обіцяє врятувати її. Гюррем перед від’їздом влаштовує істерику, бо її розлучають з Мехметом. Гюррем на колінах просить Ібрагіма врятувати її, той каже: сама винна. З Гюррем їдуть Есма і Гюльнігаль. Донечку Міхрімах віддали Гюррем: «Міхрімах, красуне, твоя доля буде кращою, ніж у мами. Даю тобі слово. Обіцяю».
Ібрагім починає своє розслідування вбивства Айше. Одна з дівчат повідомляє, що була свідком вбивства, то була не Гюррем за зростом, але обличчя вбивці вона не бачила. Ібрагім наказує дівчині замовкнути.
Сулейман на постійній основі передає право проводити Диван Ібрагіму. Той оголошує про нові посади: візирів Ферхада-пашу відправляє «губернатором» в Румелію; Ахмеда-пашу звинувачує у перевищенні повноважень і відправляє в Єгипет, а колишніх губернаторів - візирами. Ахмед злий на Ібрагіма.
Гюррем пише листа Сулейману: «Султане мого серця, повелителю моєї душі, мого серця, мого тіла. Ти відіслав мене не в палац, а в пекло. Що мені робити в палаці, в якому немає тебе? Поки жінка, що поклала отруту в твою їжу, поруч з тобою, я тут страждаю та горю в пекельному вогні, ще й без вини, без гріха. Хіба так карають за кохання? Я без матері, без батька, немає нікого, крім тебе. Ти – моя родина, моє кохання. Мене намагалися вбити, отруїти, мене кидали в темницю, принижували через моє кохання до тебе. Тепер мене обізвали вбивцею. Мене розлучили з дитиною, розлучили з тобою. В мене не лишилося нікого, крім Всевишнього. Хай це покарання залишиться на совісті та в серці мого повелителя. Цілую твої руки».
В кінці 14 серії до Гюррем в старий палац приїздить Ібрагім і пропонує угоду…

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Величне століття. Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 10158 | Додав: Roksolana | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 3.0/5