Субота, 20.04.2024, 00:32
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 »

Серіал розпочинається з подій 1520 року у Манісі. Юному шехзаде Сулейману повідомляють про смерть батька: "22 вересня наш великий султан Селім після вечірнього намазу в польовому таборі в Чорлу покинув нашу грішну землю. Нехай земля йому буде пухом. Пірі-паша". ... Дивитися далі »

Категория: 1 сезон | | Комментарии (1)

В нашій соціальній групі часто виникають соціально-етичні спори, щодо можливості статевих зносин 26-річного Сулеймана і 14-річної Гюррем. Нагадаємо, Що Роксолана потрапила в гарем султана десь в 14 років, першу дитину народа в 15-16 років, останю, п'яту - в 27. Наскільки це було нормальним для тогочасного світу і природньо? Розберемо це питання детально.

... Дивитися далі »

Ієрархія в гаремі

Ті численні глядачі, які полюбили серіал «Величне століття», добре знають, що гареми в Османській імперії мали строгу ієрархію. У кожної жінки, яка мала певний титул або звання, був свій статус, тобто строго певні права та обов'язки. На підставі цього статусу визначалася величина її платні, кількість займаних кімнат або покоїв, кількість служниць, право займати будь-яку посаду. Але про повну ієрархію жінок, які жили в османському гаремі середньовіччя, знають тільки фахівці. У цій статті ми хочемо допомогти відновленню даної прогалини у шанувальників цього величного серіалу. Наразі відомі такі статуси жінок (за зростанням): джарія, калфа, уста, одалик, пейк, гьозде, ікбал, хазнедар, кадин, султан, хасекі, валіде. Розповімо про основні з них, що використовуються в серіалі. ... Дивитися далі »


Будь-яка, навіть незначна радісна подія, служила приводом для частування наложниць. Свята в гаремі - це солодощі, рясні частування, щербет, а також музика, східні танці та, звичайно ж, плітки!

Святковий ранок починався добре. Наложниць не могли відшмагати або посвари ... Дивитися далі »


Продовжимо знайомити вас з цікавими фактами про серіал "Величне століття". Цього разу поговоримо про закулісні пристрасті. Вам цікаво що відбувається з акторами і творцями на знімальному майданчику і за його межами? Тоді Вам сюди! По мірі того як ми знаходимо цікаві факти на просторах інтернету, ми ділимося ними з Вами. Ітак, почнемо. ... Дивитися далі »


Пропонуємо ознайомитись з цікавими фактами і помарками в серіалі. Ну що, порівняємо історію і серіал? ... Дивитися далі »


Впродовж усього серіалу "Величне століття" перед нами постають образи зі спогадів героїв, де персонажі виглядають молодими. А як же вдається омолодити наших улюблених героїв?

Валіде. В кінці 2 сезону перед нами в спогадах матері султана постає молода Валіде і молодий ... Дивитися далі »


«Величне століття» - величний серіал, який не зламався під тиском претензійності, а також своєї назви, піднявши очікування від телесеріалів до небувало високого рівня і завороживши глядачів з перших кадрів. Серіал розпалив інтерес до історії Туреччини. Судячи з даних продажів, купувати кн ... Дивитися далі »


Якщо ви мрієте зазирнути за лаштунки серіалу "Величне століття. Роксолана" і дізнатися, як проходив кастинг акторів, де і як серіал знімали, які труднощі доводилося долати у процесі створення серіалу, то цей фільм саме для вас! Історія кохання, що стала легендою. Блискуче життя. Буремні пристрасті. Смертельні амбіції. Зрада, що руйнує чужі долі.

... Дивитися далі »


Матрак гра

Гра була винайдена в XVI столітті відомим іспанським ученим, істориком і державним діячем насухо-ефенді, який отримав прізвисько Матракчі або Матракі завдяки цій грі. Як вважають вчені, гра стала синтезом древніх східних бойових мистецтв. У матрак протягом століть грали не тільки прості солдати, а й самі султани. Евлія Челебі в своїй книзі «Seyahatname» писав про те, що султан Мурад IV володів 70 техніками гри в матрак. ... Дивитися далі »