Четвер, 25.04.2024, 06:12
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » серія 71 (8 серія 3 сезону) "Зізнання Фірузе"
12:51
серія 71 (8 серія 3 сезону) "Зізнання Фірузе"
У палаці проходить свято на честь присяги Мехмета. За одним столом сидять Хатідже, Гюльфем, Махідевран, за іншим - Гюррем і Міхрімах. Всі по-своєму обговорюють подальший розподіл сил у палаці, зокрема становлення Мехмета і владу Гюррем.
Мехмет і Мустафа в саду тренуються на шаблях. Сили майже рівні, але після захвату Мустафа лобом ударяє Мехмета. Той падає. Султан, який спостерігав за цим, кидається на допомогу меншому синові.
На хелвет до султана відправляється Фірузе. Сулейман за нею дуже скучив. Решта сім'ї вечеряє у Ібрагіма. Тут приходить і поет, на якого поклала око Міхрімах. В розмові тет-а-тет їй вдається взяти у нього щоденник з віршами, чим вона хвалиться перед Фірузе. Гюррем не запрошена на хелвет, розуміє, що із султаном - інша дівчина. Вона згадує щасливі хвилини з Сулейманом і проводить ніч без сну.
Махідевран переїжджає у Манісу. Прогулюючись старим палацом, вона згадує свої щасливі моменти у цьому палаці.
На першу ніч для Мехмета Гюррем відправляє (!) Фірузе. Дівчина приголомшена. Вона розуміє, що не може провести ніч з сином свого коханого і йде до султани із зізнанням: "Це я - та дівчина, котру ви шукали стільки років". Гюррем і сама шокована, а може й готова була до цього, каже, що цим вирішила перевірити свої підозри щодо дівчини. Гюррем вражена, що її вороги додумалися сховати дівчину там, де її султана не буде шукати. Після перепалки Гюррем починає в істериці душити дівчину, але Джихангір, що вийшов на крики, змушує матір своєю появою зупинитися. Ледве живу Фірузе забирає Афіфе. Повелителька покоїв докоряє дівчині за надмірну самостійність. Афіфе доповідає про все султану, а той просить управительку звертатися до нього в тих питаннях, що знаходяться поза її компетенцією.
Гюррем направляється до Сулеймана із нездоровим виглядом. Сулейман саме розмовляє з Ібрагімом. Султана, яка наче раптово ввійшла, хоче щось сказати, але падає на підлогу. Султан кладе її до себе в ліжко. Поки Гюррем непритомна, володар наказує переселити Фірузе на поверх фавориток, щоб все було, як велять традиції.
На ранок Гюррем просинається і не застає у ліжку повелителя. Спустившись до дівчат гарему, вона дізнається від Сюмбюля, що Фірузе переводять на поверх фавориток. Налякавши дівчат своєю присутністю, але нічого не сказавши, Гюррем іде.
Нігяр у приватній розмові з Сюмбюлем розказує йому, що давно знала про стосунки Сулеймана і Фірузе, але тримала інтригу. І наче саме вона порекомендувала Гюррем перевірити Фірузе таким чином. Нігяр продовжує, що її життя тут нічого не варте, і тихо вона палац не покине.
Ібрагім намагається налагодити романтичні стосунки з Хатідже, але нічого з цього поки не виходить. Та повідомляє Ібрагіму, що розлучилася через Гюррем, а того кохання, що було раніше, немає.
Фірузе, улюблена служниця Міхрімах, намагається пояснити султані, що більше їм не можна бачитися. Проте не встигає. У покої Міхрімах вривається Гюррем, вона виганяє Фірузе і пояснює дочці, яку змію пригріла на грудях. Фірузе вся в сльозах іде до Сулеймана і каже, щоб той її захистив.
Кадій-ефенді, що робить огляд ринку, карає торговців за обман покупців (не смертельно): торговця тканиною - за високі ціни, торговця взуттям - за підробку шкіри, торговця хлібом - за малу масу і низьку якість хліба.
71 серія завершилася інспекцією кадія по ринку.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 19822 | Додав: solnce | Теги: 71 серия, 3 сезон, 71 серія | Рейтинг: 3.2/53