П`ятниця, 26.04.2024, 16:41
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 104 серія "Весілля Міхрімах"
10:50
104 серія "Весілля Міхрімах"

104 серія

Міхрімах в захваті від можливості уникнути шлюбу з Рустемом. Проте мати поспішає розвіяти її ілюзії, запевняючи дочку в тому, що проказа Рустема - це плітки, придумані ворогами, і скоро їх брехливість буде доведена.

Вдома Шах влаштовує своєму чоловікові сцену ревнощів. Той, нещасний, все заперечує, проте, хто йому вірить? Вона погрожує чоловікові розлученням, заявляючи, що без неї він нічого не вартий і втратить все, бо всі його набуті титули - завдяки їй, а сам по собі він лише жалюгідний черв'як.

Рустем вже збирається їхати до столиці, коли до нього, у супроводі інших лікарів, прибуває придворний лікар. Він повідомляє Рустемові про чутки, пов'язані з його здоров'ям і про необхідність провести повне обстеження. Оглянувши Рустема, лікар не знаходить у нього ознак захворювання, проте нагадує про те, що симптоми прокази проявляються далеко не відразу, і їх відсутність ще ні про що не говорить. Рустем в люті клянеться прикінчити лікаря, якщо той не підтвердить його повне здоров'я. І випадково лікар помічає вошу у волоссі Рустема, що негайно заносять у протокол огляду.

Тим часом Ніґяр повертається до столиці і першим ділом приходить до Шах, якій розповідає про те, як Рустем її ледь не вбив. Шах завіряє її, що надасть будь-яку необхідну допомогу. Після цього Ніґяр йде до Матракчі і просить того відвести її до дочки, адже тепер та єдина їй рідна людина.

У Манісі Махідевран дещо підбадьорилася після листа від Шах, в якому та повідомляє про те, що чутки з приводу хвороби Рустема активно поширюються по столиці. Румеїсі все-таки вдається спокусити Мустафу і після проведеної разом ночі спадкоємець пропонує їй разом поснідати. Аїша з гіркотою дізнається про тріумф суперниці.

Лікар доповідає Сулейману, що Рустем - вшивий, а це доводить, що у нього немає прокази, адже загальновідомо, що паразити уникають селитися на прокажених. Міхрімах розуміє, що їй не уникнути весілля. Дізнавшись про те, яким чином Рустемові вдалося довести своє здоров'я, Лютфі придумує йому глузливе прізвисько "щаслива воша".

Хатідже журиться, що їхній план провалився і Гюррем їх знову обставила. Однак Шах говорить, що до того моменту, як Міхрімах стане законною дружиною Рустема, Гюррем рано святкувати перемогу, а їм горювати від поразки.

В дорозі до Стамбулу, Рустем в кареті радіє тому, як вдало виручила його Олівія, підкинувши вошу. Дівчина, як виявляється, мала певні медичні знання. У цей момент відбувається вибух.

Гюррем дізнається про смерть Рустема - новина про це миттю розноситься по палацу і доходить до самого султана. Великий візир отримує завдання провести найретельніше розслідування того, що сталося. У цей момент уявний мрець, як ні в чому не бувало, з'являється в палаці. Як з'ясувалося, Рустем вжив заходів безпеки, відправив два кортежі і поїхав іншим шляхом, таким чином, під підірваною кареті його не було. Новина про чудесне воскресіння Рустема обрадувала Гюррем, але сильно розчарувала Шах Султан.

Сулейман наказує всенародно оголосити про прийдешні урочистості з нагоди весілля його дочки - святкування триватиме більше двох тижнів і буде супроводжуватися масовими частуваннями простого народу за рахунок скарбниці.

Настрої в стані противників Гюррем близькі до упадницьких - і Шах, і Лютфі дуже добре розуміють, чим може обернутися зростання Рустема, а перешкоджати весіллю більше не представляється можливим. Їх точку зору поділяє і Махідевран, яка прибула разом з сином до столиці на весілля Міхрімах. У голові Мустафи не вкладається думка про те, що його сестра могла дати згоду вийти заміж за Рустема. Його тітка впевнена, що Гюррем змусила Міхрімах піти на цей крок - для досягнення власних цілей вона готова поставити на кін навіть щастя рідної дитини.

Сулейман офіційно вводить Рустема до складу Дивану. Решта членів ради не можуть приховати своєї заздрості з цього приводу. Махідевран розмовляє з Гюррем - вона згадує, як та зробила все, щоб перетворити її життя на пекло, а зараз повторює те ж саме, але вже з рідною донькою. Гюррем відповідає, що всі її кроки спрямовані на захист власних дітей, навіть якщо їм самим її дії не завжди подобаються.

Рустем голосно дивується з того, що не дочекався поздоровлень від Хусрева і Лютфі. Великий Візир саркастично зауважує, що заслуги воші в раптовому підвищенні Рустема куди більше ніж його власні, тому і вітати потрібно швидше її, ніж його. Як ні чому не бувало, Рустем зауважує, що іноді маленька вша може зробити більше, ніж ціла орава великих і впливових людей.

Помітивши переживання Мустафи, Малкочоглу клянеться йому, що зробить все, щоб не допустити розладу між ним і батьком. Однак спадкоємець не поділяє оптимізму того - він розуміє, що в оточенні правителя стає все більше людей, налаштованих проти нього.

Останні години перед весіллям - Міхрімах вислуховує поради від Афіфе, не в силах стримувати сліз. Гуляння на весіллі Рустема і Міхрімах досягає свого апофеозу, тільки Шах Султан і Хатідже зовсім не весело. Сестри перелаюються, звалюючи одна на одну відповідальність за провал своїх планів. Настає час подарунків - в якості весільного презенту Сулейман підносить Міхрімах чудове діамантове намисто. Для Рустема припасений подарунок зі змістом - він отримує розкішний, інструктований дорогоцінними каменями, кинджал, що супроводжується настановами султана про необхідність вірної служби країні і трону, в іншому випадку цей кинджал обернеться проти свого власника.

Нарешті наречені залишаються наодинці у своїх покоях - Рустем, не приховуючи хвилювання, зізнається, що не раз представляв цей момент у своїх мареннях. Однак якщо Міхрімах не хоче бути з ним, то він вип'є отрути і помре на її руках. Розчулена таким проявом почуттів, Міхрімах зупиняє його.

"Відтепер я назавжди забороняю жінкам продавати тіло у нашій столиці" - Лютфі-Паша, кінець 104 серії.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 33865 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 104 серія, 104 серия, 10 сентября | Рейтинг: 4.0/65