П`ятниця, 26.04.2024, 14:45
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 148 серія (39 серія 4 сезону) "Заповіді Гюррем"
07:45
148 серія (39 серія 4 сезону) "Заповіді Гюррем"

148 серія

Серія розпочинається із прогулянки Гюррем з Сулейманом на круїзному лайнері біля берегів Стамбула. Вона згадує, як її привезли на галері в це османське пекло. Володар розповів Міхрімах про смертельну хворобу султани. 

У Дафне сталися передчасні пологи, народився хлопчик. Локман-ага хвалить шехзаде за милосердя - що не вбив Селіма, Атмаджа - вважає, що милосердні на престол не сходять.

Тим часом до Селіма повернулася Нурбану зализувати рани. Нурбану запитує того, чи він би пощадив брата. Селім відповів "ні".

До Міхрімах доносять чутки, що Рустем їй зраджує по-дорослому, але султана не вірить.

"Сулеймане, зараз ми разом. Згадаймо наші з тобою щасливі дні. День, коли ми вперше зустрілися, коли вперше пізнали одне одного - щасливу нескінченну найкращу мить мого життя. Розкажи мені, як ми впізнали одне одного?

Великий Аллах, Господь усіх світів, коли ще нічого не було на землі, навіть, коли ще й землі не було, створив наші душі. Потім зібрав їх разом і запитав: хіба не я ваш Усевишній? А душі на це запитання відповіли: безперечно, ти наш Усевишній. Всі душі там засвідчили це, щоби прийшовши у цей світ, і ввійшовши в якесь тіло не відмовлятися від своїх слів. І от ті, хто був пліч-о-пліч у ті часи, бачили одне одного, хто були друзями, хто ворогами й закоханими, прийшовши в цей світ, шукають одне одного. Деякі з них знаходять, а деякі продовжують шукати до кінця свого життя."

Гюррем відвідала могилу Ібрагіма, яку за її наказом знайшов Сюмбюль.

"Ібрагіме, Паргали Ібрагіме! Мій кровний ворог Ібрагіме! Тепер ти став прахом. став прахом і перейшов у світ духів. Дай Аллах, ти чуєш мене звідкись. Я б хотіла сказати тобі ці слова за життя, дивлячись в очі, та не судилося. Я заборгувала тобі подяку, Ібрагіме. Я прожила надзвичайне життя, і твій внесок у це - великий! Я не заперечуватиму твого значення у мене в житті. Ти вибрав мене і ти привів до володаря, навіть, якщо потім пошкодував тисячу разів - така правда.

Власне, ми з тобою, Ібрагіме, були двома метеликами, що літали навколо вогню. І той вогонь - султан Сулейман. Я зупинилася, знала своє місце і межу, а от ти не знав, Ібрагіме. Ти підлітав усе ближче, кружляв; кружляючи згорав; згораючи, спопеляв себе. Душі - вічні, я знаю. Як не сьогодні. то завтра не зведені рахунки дадуться в знаки. І того дня, Ібрагіме, ми зустрінемося знову".

А потім їй ще закортіло кави. Гюррем "заповіла" володаря Гюльфем. До палацу приходить багато вдячних жінок побажати Гюррем одужання.

Баязид і Селім зі свитами прибули в столицю. Поки брати приділяли увагу матері, дві киці - Дафне і Нурбану помірялися кігтиками. Здається, починається нове протистояння. Цим закінчилася 148 серія.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

133

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 30163 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 3.2/11