П`ятниця, 26.04.2024, 22:14
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 2 серія 1 сезону "Хелвет"
09:55
2 серія 1 сезону "Хелвет"

Як Настя не пручалася, але до султана її не пустили. Сулейман чпокнув Махідевран і відправив ту спати до себе, типу він буде працювати вночі. Після цього Сулейман викликав до себе Ібрагіма і вичитав його за те, що в султанські покої заходить хто попало (Махідевран). А вранці ще й вичитав валіде, адже відправити Махідевран  було її ініціативою. А валіде потім дорікала Махідевран, щоб та попустилася.
У Сирії виникло повстання - вони оголосили себе незалежними від Османської імперії. Султан Сулейман відправляє війська на придушення. Папа Римський вирішує допомагати повстанцям, щоб Сулейман не дивився на Захід. В той же час король Лайош не платить  данину. З ними наразі питання вирішують у дипломатичній площині. Сулейман планує похід на Родос. 
Ібрагім пропонує Сулейману на ніч привести Настю. Той погоджується. Гюррем готують до хелвету. Нігяр: "Ніч із четверга на п'ятницю священна. Хто зможе завагітніти у цю ніч, приведе на світ благословенне дитя". Дівчину відправляють на хелвет у середу. Від поцілунку султана Настя падає без свідомості. Той заносить її в ліжко. Далі у них пристрасний секс. Махідевран спить із сином у сльозах.
Наступний день Настя і султан провели разом, не виходячи з покоїв. Дівчина розважала Сулеймана як могла. Махідевран виплакала усі сльози. Через два дні Настя повернулася зі словами: «Насті вже немає. Відтепер я Гюррем (весела, що дарує радість). Настя померла. Гюррем народилася». Гюррем переселяють в окрему кімнату. «Гюррем – змія підступна»,  - Махідевран.
Ібрагім на балконі чарує увесь палац своєю грою на скрипці. А особливо зачарована Хатідже – сестра Сулеймана. Гюльфем каже тій, що вона закохалася (Гюльфем народила спадкоємця, який помер. Зараз живе у палаці).
На ринку Ібрагім знайомиться з Матракчі Насухом-ефенді – здібним художником, математиком і гравцем у матрак. Ібрагім привів того до Сулеймана, і вони зіграли в матрак, султан виграв.
“Ви питали про нашого десятого султана хана султана Сулеймана, правителя десятого століття від Хіджри (переселення пророка Мухаммада і перших мусульман з Мекки до Медіни). Подивіться на свої руки – на них десять пальців. Священна книга має десять розділів і дана пророкові на десятий місяць. В старому заповіті є десять заповідей, а пророк поширював іслам з десятьма учнями. Наш десятий падишах – втілення досконалого числа. Він намісник Аллаха на землі, і стане володарем земель зі сходу сонця аж до заходу. Він – великий Володар, який з’являється раз на сто років, матиме силу та владу, яка пошириться на всі землі і моря», - лист астролога валіде.
Увечері валіде влаштовує вечірку. Махідевран провокує Гюррем. За неповагу Гюррем відправили у темницю ночувати з пацюками. Вдень до неї прийшла Махідевран і вимагає, щоб та вибачилася, але дівчина не захотіла. Увечері Сулейман захотів її і про все дізнався. Сюмбюль та Ібрагім отримали по самі… помідори. Гюррем прикинулася хворою на руках у султана.
Коли Гюррем одужала, вони продовжили. Сулейман подарував їй смарагдовий перстень і поцілував ручку. Цим завершилася 2 серія.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 16820 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 3.1/11