П`ятниця, 26.04.2024, 12:09
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 113 серія (4 сезон 4 серія) "Я кинула своє серце в безмежний колодязь"
18:54
113 серія (4 сезон 4 серія) "Я кинула своє серце в безмежний колодязь"

113 серія

Фатьма-Султан на гулянці публічно розкриває таємницю Гюррем. Нурбану залишилася без хельвету. Міхрініса в Амасії підлизується до Шехзаде Мустафи. Сулейман чує Ібрагімову скрипку, це грає Хуріджихан. 

Фатьма готує для Сулеймана наложницю. Проте в останній момент ага Гюррем дівчину задушив і викинув в море.

Селім інкогніто прогулюється містом і слухає, що про нього говорять. І чує про себе неприємні речі: "Люди говорять, що він п'яниця і він з палацу ніколи не виходить. А ще з жінками гуляє, ахаха! Краще султан прислав свого старшого Мустафу або, принаймні, Баязида. Баязид сміливий, войовничий і на боці народу. А той Селім що? - П'яниця!". Переходить до конфлікту з торговцем. Останній замахується на Шехзаде з ножем і його ліквідовують охоронці. Селіму від побаченого стає зле і кілька днів не відпускає.

Джанфеда-Калфа повідомляє Нурбану, що переконала Газенфера-Агу пустити дівчину на хельвет. Проте в останній момент Шехзаде відмовляється від хельвету, бо  хоче нікого бачити, що пов'язано з походом у місто. Увечері Селім напивається, а Нурбану самовільно залазить до нього у ліжко. Вранці у них мав бути романтичний сніданок у ліжку, проте Селім, загадавши вчорашню різню вигнав Нурбану.

Афіфе натякає Гюррем, що за традиціями Володарю потрібно відправити дівчину на хельвет. Гюррем має розмову з султаном, де той каже, що йому більше ніхто не потрібен: "Гюррем, Володарко мого серця, ти дала мені п'ятьох дітей. Чого мені ще хотіти? Важливішим за це є лише моє кохання до тебе та спокій, який воно мені дарує". І Гюррем таки наважується відправити до Володаря Валерію, попередньо провівши їй контрацепцію. Гюррем намагається перебороти в душі свій біль: "Спокою не буде. Сну теж. Я вирвала з корінням своє серце. Власноруч вирвала. Не бачуть сліпі. Гонорові не хочуть бачити. Я сховаю свій гонор. Нізащо не піддамся гордині. Я зроблю все необхідне, щоб поставити своїх ворогів на коліна". Вночі Гюррем сниться немовля Нурбану. Здається, Сулейман і Валерія мило провели ніч. Проте вранці той розповідає дружині, що не потрібно було таких жертв: "Моя Гюррем, володaрко мого серця. Усі жінки світу не здатні дати мені навіть крихти того душевного спокою, які даєш мені ти".

Ташлиджали знаходить зрадника у Мустафи, і останній вирішує використати зрадника собі на користь.

Фатьму-Султан, виявляється, підіслав у гарем Мустафа, щоб боротися з Гюррем. Фатьма дарує Хуріджихан щоденник Ібрагіма.

"Усьому є кінець - і дню і ночі, і змиі і весні, і добру і злу. Надворі осінь, на календарі четвер. Я в палаці. Цей щоденник з Тебріза мені привіз і подарував мій брат, друг, супутник, Володар, його Величність Султан Сулейман Хан. Хто зна, де і ким я буду, коли спишу ці сторінки, бо доля - це міраж, що віддаляється, коли ти наближаєшся. Не знаю, що мене чекає далі. Сьогодні у Хазбахче я побачив першу сивину на скронях Володаря. Його перехід у зрілість. І неначе в дзеркалі, я побачив себе. Побачив тягар минулого, збурення перед миром і війною, незвичних красунь і палке кохання, вірну дружбу. Та ми вже не ті, не колишні, бо рудоволоса тінь між нами не дає двом друзям віднайти один одного в тумані. У тім я знаю, і цьому буде кінець. Мине день, зів'януть квіти, час просочиться крізь пальці, і якщо ми наважимося." - із щоденника Ібрагіма-Паші.

Рустему повідомляють, що на нього готується замах. Той починає панікувати, хоче діяти проти Мустафи, але Гюррем його вгамовує.

Фатьма-Султан має розмову з Валерією. Остання думала, що хельвет з Сулейманом буває лише раз, і контрацепція для цього потрібна... Проте Фатьма їй швидко розказує що і як, і натякає на дитинку чоловічої статі. Наміри Фатьми стають ясні Гюррем: "Мені жаль, але ти підеш шляхом інших султан, а їхня доля б мати тобі уроком, бо мене звати Гюррем. Я не здаюся".

Тим часом Нурбану поселили у двомісну кімнату фавориток, де вже проживає Дільшах-Хатун. Відчувається, що двом кішечкам в одній кімнаті буде весело.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 18648 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.4/11