П`ятниця, 26.04.2024, 11:49
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 1 сезон » 6 серія 1 сезону "Гірка солодкість"
19:12
6 серія 1 сезону "Гірка солодкість"

Сулейман захопив Белград, обіцяє покірним лояльні умови. 

"Ні сонечко красне, ні зіроньки ясні не тішать більше мого серця. На небі то молодик, то повня... та мармурова тераса темна, холодна й порожня без господаря. Я у снах чую скрипку, почую і прокинуся. З самого ранечка молюся: "Аллаху, бережи мого місяченька! Хай осяє темряву, хай лицарям у поході покаже дорогу, щоб повернулися до заплаканих очей".

Виглядаю тебе, не забудь мене. У палаці радісні вістки - Гюррем вагітна, я знову стану тіткою". - Лист Хатідже Ібрагіму. Паргали вагітність Гюррем явно не прийшлася по душі.

"Я наказав це записати, щоб усі знали. Я вирушив на Угорщину, бо війна за віру - священний обовязок і велика честь кожного мусульманина. Дуже швидко я з військом добрався до краю невірних. Белград - міцна твердиня. Не кожен птах її перелетить. Її вежі цілують ноги північній землі (зорі), і спорудити ті мури людині не під силу. Тільки з допомогою Аллаха ми змогли їх оточити. Відважні, наче леви, яничари видерлися на стрімкі вежі. Невірні програли цю битву. І пахощі троянд Ісламу овіяли серця.

Заповіти пророка і сила наших законів втілилися в перемозі. В дивані беї з візирами задоволені успіхом. Не чекаючи холодів, я дав наказ війську вертатися в столицю". - султан Сулейман.

"Мій повелителю, щастя мого джерела! Ваша рабиня Гюррем у смутку без Вас в'яне. Вогонь розлуки серце моє спопеляє, султане щастя мого!". - Гюррем.

Лайош сидить у Будді і радіє з того, що Сулейман злякався іти на Будду. Вважає це перемогою. Папські посланники кажуть, що вони не сліпі - стратегічне місто Белград втрачено. Папа Римський вражений тим, що Сулейман вдерся в Європу, і передбачає, що це лише початок війни, Сулейман повернеться навесні.

19 грудня 1521 року Сулейман повернувся в столицю. Махідевран ображена, що володар на неї не дивиться. Вона наказує Гюльшах отруїти Гюррем. Гюльшах знаходить виконавицю серед наложниць. Гюррем зїдає отруєний десерт і відключається. Сулейман кличе охорону і Ібрагіма. Той в цей час в саду муркається з Хатідже. Коли Ібрагім знайшовся, султан наказав тому знайти винних. Тим часом лікарка зробила Гюррем промивання шлунку і знімає жар. Султан у всіх на очах називає Гюррем дружиною, Гюррем-султан. Ібрагім душить Нігяр у коридорі, ледь не вбиває. Гюльшах убиває виконавицю, а потім інсценує самогубство тієї. Махідевран хоче усе спихнути на Гюльшах.

Ібрагім швидко допитав Гюльшах і вийшов на Махідевран, проте Сулейману спробував замкнути все на виконавиці. Сулейман дорікнув тому, що і сам все знає і пішов до Махідевран, але нічого не сказав. Султан наказує валіде зупинити Махідевран.Сулейман розповідає Ібрагіму, що не зміг покарати Махідевран, бо та прикрилася Мустафою, але обіцяє ще покарати. Наступного дня Ібрагім зустрівся з Махідевран, попереджує ту, щоб вела себе обережно, бо він її не вбереже, і щоб остерігалася Гюррем.

Наступного дня Гюррем одужала, продовжує наминати за двох, і питає, чи покараний Ібрагім?

Валіде скаржиться Дайє, що життя у новому палаці її виснажує.

В кінці 6 серії Гюррем Хатун прямо звинувачує Ібрагіма у тому, що той разом з Махідевран причетний до її отруєння.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

"Роксолана" - найдорожчий проект в історії турецького телебачення серіал "Величне століття. Роксолана". У серіалі розповідається про роки правління наймогутнішого султана Османської імперії Сулеймана Великого та його пристрасне кохання до чарівної української красуні Роксолани.

Категорія: 1 сезон | Переглядів: 12023 | Додав: meri7837 | Теги: 1 сезон | Рейтинг: 4.4/5