П`ятниця, 26.04.2024, 02:21
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Палац Топкапи
10:11
Палац Топкапи

«Величне століття» - величний серіал, який не зламався під тиском претензійності, а також своєї назви, піднявши очікування від телесеріалів до небувало високого рівня і завороживши глядачів з перших кадрів. Серіал розпалив інтерес до історії Туреччини. Судячи з даних продажів, купувати книги про життя Султана Сулеймана стали більше на 100%. А в цілому книги, що розповідають про історію Османської Імперії, на 50%. Поряд з новими книгами випускаються і нові тиражі книг, написані раніше.

Основним місцем дії серіалу є Палац Топкапи - головний палац Османської імперії. Його назва в перекладі з турецької означає "гарматні ворота". Для телевізійного серіалу був побудований знімальний павільйон, що іміту є Палац Топкапи, який займає 5 тисяч квадратних метрів. Палац Топкапи був практично побудований заново. І поки знімальна група працювала в своєму палаці, кількість відвідувачів справжнього палацу Топкапи значно збільшилася.

Палац Топкапи складає історичну спадщину Туреччини, простояв він приблизно 600 років. Будівництво було розпочато за наказом Фатіха Султана Мехмеда і закінчено в 1478 році. В цілому 400 років він був центром державного управління і житлом падишаха. Султани протягом століть управляли величезною Імперією на трьох континентах.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 2260 | Додав: meri7837 | Теги: зйомки, палац топкапи | Рейтинг: 0.0/0