Середа, 08.05.2024, 16:46
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » СЕРІЯ 80 "Отруєння Сулеймана"
20:15
СЕРІЯ 80 "Отруєння Сулеймана"
80 серіяНіґяр сідає на корабeль. Там її уже чекає Ібрагім. Він злющий. Він би міг їй взагалі не показувати лиця дочки, а дозволив з нею побачитися. Паша обіцяє, що та більше ніколи не побачить своєї дочки.
Сюмбюль отримує листа з Маніси, в якому написано, що нікях відмінено. Швидше за все листа написала Діана, яка якимось чином секретно працює на Гюррем. Є інша дівчина Гюлізар, яка підозріло себе веде. Саме вона напередодні заманила Хелену до Фатьми.
Рустем відмовляється забирати до себе Ніґяр, він хоче розлучення. Хатідже забороняє. Рустема підвищують і він направляється в Теке. Рустем вимагає у Ніґяр своє золото, та трішки віддає, а рашту, каже, буде винна.
Вечеря у кімнаті Гюррем з Сулейманом і дітьми. Гюррем наказала кухні приготувати найулюбленіші страви султана. Міхрімах не до їжі, вона пригнічена коханням. Сулейман бачить, що дочка пригнічена, а Гюррем нічого не розповідає, і сам іде поговрити з Міхрімах. Але та не зізнається.
Хатідже починає розмову з Ібрагімом про інтриги Гюррем, зокрема щодо Мустафи. Паша заспокоює її. Хатідже нагадує, що Мехмета можна відправити у санжак, Ібрагім заперечує, він ще молодий, а сам не особливо рветься щось робити. Разом з Мехметом зникла б Гюррем.
У Сулеймана проводиться нарада стосовно капітуляцій французів. вакфа Гюррем, законів Каддія. Ібрагім хоче познайомитися з сином Каддія. Каддій повертається додому і з дружиною переймається долею сина. ібрагім щось знає про непутящого сина.
Гюррем налагоджує зв'язки з Айязом Пашею. Вона натякає тому, що, якщо Ібрагім позбудеться поста, то він стане на його місце. Проте Аяз "ламається". Гюррем рекомендує йому слідувати за нею, і він обов'язково досягне того, чого бажає.
Мехмет знайомиться ближче з головнокомандувачем Хизиром. Там же й Ібрагім дає настанови Мехмету і натякає про санжак. Гюррем дуже переймається контактами сина з Ібрагімом, оскільки від нього були відкриті погрози. Мехмет тут же проситься у батька в санжак. Султан задумується... Йому стає погано, він падає... Мехмет повідомляє матері, що навесні відправляється в санжак. Вона направляється до султана, а той лежить!
Хатідже настіливо допитується у Міхрімах, чому та сумна. Міхрімах мовчить. Згодомо з'яляється Гюррем. Вона каже Хатідже, що вони не бачились з часів зникнення Фірузе. Хатідже каже, що будуть інші дівчата, а Гюррем - що не треба жертвувати дівчатами. Холодна війна продовжується. "Щоб мене позбутися, треба Повелителя убити, бо якщо він покине цей світ, то і я піду..."
Ташлиджали повертається в палац до Мустафи. Шахзаде розказує тому, що відправив Хелену. Ташлиджали пригнічений через кохання, але не розповідає про це. Ташлиджали передає Махідевран листа від Ібрагіма, в якому той попереджає, що почалася відкрита війна з Гюррем.
Мехмет радиться з Міхрімах щодо санжаку. Сестра каже, що мама не дозволить тому поїхати. Мехмет обурений!
Лікар, що обстежував султана, каже, що у того почервоніння на шкірі, він був отруєний. Гюррем косо дивиться на Ібрагіма... і на Хатідже... На допомогу лікарям викликають Ях'я Ефенді, чоловіка Афіфе. Той зцілює якоюсь земличкою. "Ібрагім повідомляє Мустафу про критичний стан батька та кличе його у столицю для командування." - це був сон Мустафи. Сам Мустафа ще нічого не знає. На ранок Мустафа розказує про свій сон матері. У його сні тінь Ібрагіма була без голови...
Рустем, що прибув в палац, теж підозрює когось у зраді. Він застерігає Гюррем, вона зараз у дуже складній ситуації. Гюррем просить Мехмета бути обережним, оскільки він перший під прицілом. Гюррем починає молитися за Сулеймана. Султан приходить до тями.
Сулеймане, cултане моєї душі, надія в обох світах, моя єдина істина. Зла доля мучить мене, нещасну, дає багато випробувань, кидає в різні кинжали розлуки. Це моє безсилля. Не дивлячись на мої сльози, не думаючи про Судний День, Ти кинув далеко квітку безкінечного Святого Раю. Я змирилася, молодість пройшла в тривогах, життя висіло на волосинці. О Господе світів, мій благородний, чистомовний і прекрасний Султан... Я впаду ниць перед Аллахом і буду благати так, щоб молитва була почутою. нехай пообіцяє мені не забирати тебе, раніше мене... І незабаром мені тебе поверне. О Всевишній, не перетворюй цю зустріч в розлуку,нехай не плачуть ті,хто зачарований і закоханий. О Всевишній, освіжи його душевний сад, озелени його. Помилуй зачарованих коханням, пожалій цей зв'язок і цей сад. О Всевишній, не перетворюй дерево душі в осінній листопад. Не ламай гілки життя. Не засмучуй, та не обездолюй тих, хто шукає в Тебе допомоги. Не руйнуй дерева, на якому гніздиться птиця кохання і яку створив Ти. О Всевишній, не губи того,що створив, не ламай, не розправляй. Засліпи ворогів, не дай приводів для радості. О, Всевишній, не дай мені приводу розлуки. Роби,що хочеш тільки не випробовуй нас розлукою. (Молитва Гюррем).
Гюррем, ти моя усміхнена. Моя ти мріє, моя істина.
Присягаюся тобі серцем, сповненим коханням до тебе, тих кого ти не любиш, я теж не полюблю. Нехай краще моє життя буде сповнене горя, нещастя і неспокою, якщо, якщо я не віддам його тобі. Хай очі мої осліпнуть і згаснуть, якщо не плакатимуть через тебе. Хай краще не лишиться жодної надії, не буде порятунку від розбитих мрій, якщо я подарую надію іншій.
Коли я не живу для тебе, коли моя душа не з тобою, то це не життя. Краще б умерти.
Вороги не знайдуть у моєму серці жодного місця для себе, тому що в моєму серці є лише одне бажання - зумлівати твою прихильність.
Я жодної миті не можу прожити без тебе. А як інакше? Коли все, що зі мною стається, пов'язане з тобою.
Хоч би скільки було краси у цьому світі, вона ніколи не стане яскравішою за твою красу, ніколи, за твоє непоборне сяйво, єдина моя. Жоден падишах, жоден емір не встоїть перед твоїми чарами, зоре моїх очей.
(Сулейман до Гюррем, 80 серія).
На ранок до Сулеймана приходить Ібрагім. Він розпочав розслідування. Султан просить того залишити його разом з сім'єю. Слідчі встановили, що Сулеймана труїли багато років. Рустем повідомляє Аязу, що Гюррем просила, щоб той взявся за розслідування замаху, зокрема сам звернувся до Володаря з такою пропозицією.
Розслідування стоїть на місці. Ібрагім цим дуже пригнічений, наче султан на нього погано дивиться. Повелитель таки назначив Аяза розслідувати замах. Це зовсім пригнітило Ібрагіма. Він іде до Володаря. Той пояснив, що поручив розслідування Аяйзу, аби відгородити Ібрагіма від підозр.
Ніґяр проситься побачитися у Хатідже побачитися з донькою. Та відмовляє.
"Є лише одна причина, щоб усунути тебе від розслідування. Я хочу, щоб тебе було виправдано, щоб ні у кого не було сумнівів, щодо твоєї непричетності, Ібрагіме." - кінець 80 серії.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 19733 | Додав: Аня | Теги: 3 сезон, 80 серия, 80 серія | Рейтинг: 3.3/41