П`ятниця, 29.03.2024, 07:51
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 3 сезон » 109 серія (18.09.2013)
13:39
109 серія (18.09.2013)

109 серія

Сулейман іде в похід. Шехзаде залишаються у своїх санжаках. Міхрімах залишається управителькою гарему і забороняє Шах в ньому з'являтися до повернення султана. Проте невдовзі Міхрімах виявляє в себе служницю, що працювала на Шах, і шантажем змушує Шах Султан покинути столицю, а також віддати зароблені кошти у фонд Гюррем Султан. Мерджана-Агу Шах Султан залишає служити в палаці, а сама їде у табір дервішів.  

Шехзаде Мустафа остаточно втратив усілякі надії зійти на престол після смерті Сулеймана. Однак надія знову повернулася до нього, коли Мустафа побачив, з якою відданістю до нього ставляться яничари.

Сокольничий Мехмета, що працює на Махідевран розпочав активні дії, щодо вбивства Мехмета. Спочатку він намагається підсунути тому отруйну змію, а коли замах не вдається, він заражає Шехзаде віспою. Мехмет помирає.

"Чому затихли всі звуки? Я чую, як б'ється моє серце. Цей запах. Я хочу відчути пахощі троянд. Від запаху пороху моя кров палає.

Земля, дерева, птахи, не мовчіть, скажіть, що я переміг! Ти переміг і більше ніколи не всміхатимешся. Ти в пітьмі, ти не бачиш істини. Скажіть, що я істина. - Лише Аллах є істиною. Не сонце над вершиною, Сулеймане. Воно тебе не осяяло б, не зігріло б. Не повітрям ти дихаєш. Інакше воно тебе б оживило б, серце б забилося. Чи по землі ти ступаєш? Якщо так, чому вона тебе не забирає? Чому земля не поглине твоє тіло, коли душа знемагає у полум'ї? Чи палав ти коханням, Сулеймане? Чи не палав через її кохання? Чи не обертався на попіл? Чи не розкидав тебе вітер на всі боки? Чи не розвіював він твій попіл?

Нічна пітьма - це сяйво твоєї темряви, Сулеймане. Відблиск місяця народжується, коли ти бачишся з коханою. Саме тому ти став посланцем гріхів і злочинів. Що це за ніч така - навіть небо захотіло побачити небосхил моєї душі, а побачивши - розгубилося. О, моя недосяжна сонцелика кохана, повелителько душі моєї! Кохана, якою захоплюються царі! Де ти? Почуй мене, забери до себе! На правому плечі - янгол, на лівому - демон, де ви поділися?! Ви чуєте мій голос? О, Всевишній, допоможи! Я не здатний спинити смерть." - монолог Сулеймана.

Балі Бей нібито відправляється на Дунай, проте в цей час шукає кінці у справі зникнення Гюррем. І в кінці серії таки повертає її в гарем, а сам на коні уходить за горизонт...

"Я - Гюррем! Кажу, я - це вона, наложниця Султана Сулеймана, його законна дружина, матір його п'ятьох дітей. Хто вирішив, що я заслужила на ці муки і несправедливість. Якщо це гріх - хто його скоїв? - Вороги? Чи мій  ворог - мої власні гріхи? І це випробування - можливість очиститися і воскреснути з попелу.
Коли я покинула мертве повітря, що наповнило очі та серце, коли побачила Султана Сулеймана, Падишаха моєї душі, очі мої знову почали світитися радістю. Я відкинула усі свої страхи, бо, злякавшись одного разу, Гюррем більше не боятиметься. Той, хто згорів, не горітиме вдруге. Я зібрала в кулак весь вогонь моєї душі, била з ненавистю і зробила кулак сталевим. Мене принесла стріла мого гніву. І, наче стріла, я простромлю серця ворогів, щоб вони вічно конали в агонії.

Гюррем?" - кінець 109 серії і 3 сезону.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 3 сезон | Переглядів: 57360 | Додав: Роксолана | Теги: 109 серія, 3 сезон, 109 серия, 18 сентября | Рейтинг: 3.1/104