Середа, 08.05.2024, 21:00
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 119 серія (10 серія 4 сезону)
18:25
119 серія (10 серія 4 сезону)

119 серія

Продовжується неприємна вечеря Рустема, Міхрімах і Фатьми. Після вечері Рустем наодинці промовляє Міхрімах ключову фразу: "Минули роки. Та хай що я роблю, твого серця завоювати не можу". Протягом серії Фатьма всіляко підбурює Міхрімах проти Рустема. 

Мустафу, Міхрінісу матір і радники всіляко відмовляють від шлюбу. Але весілля відбувається потай, в курсі лише кілька людей. Міхрініса пояснює Махідевран, що на Мустафу потай працюють багато Пашів. Їхній шлюб - політичний, Міхрініса - важлива політична фігура.

Тим часом сірий кардинал наказує Атманжі позбутися Міхірніси. Судячи з усього, сірий кардинал представляє угрупування еліт, що зробили ставку на Мустафу.

Капудан-Паша падає без свідомості на Дивані. Рустем і Капудан:

"- Володар за тебе хвилюється, я прийшов спитати, як здоров'я?
Бачу, ти геть вибився із сил. Отже. це все. Твій кінець не за горами.  Ми з тобою дуже схожі, у нас з тобою серйозні обов'язки, але доля забажала нас розвести по різні боки, Капудан-Паша, розумііієш? Перемога за сильнішим.
- Кажуть, що брехня живе, поки правда не прийде. А правда прийде. І це Шехзаде Мустафа. Бійся його.
- Мені тебе дуже шкода, Паша. Ти брав участь у скількох морських боях і жодного разу не був поранений. Але зараз ти потопаєш у морі розчарувань. Прикро."

Баязид приїжджає потай у столицю на побачення з Хуріджихан. Завдяки Лалі-Азі Гюррем перехоплює сина. Проте Сулейман в курсі. Сулейман теж дізнається. Він злющий. Хуріджихан відправляє додому до Бейхан, а сина - у найвіддаленіший санжак! Розчарована Хуріджихан іде до Сулеймана, несе йому щоденник Ібрагіма. Каже, що не вірить, що Сулейман міг віддати наказ убити свого друга Ібрагіма.

Нурбану влаштовує розбірки Селіму через те, що той проводить час з іншими Хатун:

"- Нурбану! ПЕРЕД ТОБОЮ ШЕХЗАДЕ СТОЇТЬ!
- А перед тобою Я стою! Нурбану!".

Сулейман виявляє зраду Матрахчі: "Скільки людей було поруч. коли я починав... А з роками їх стає дедалі менше. Лишилися одиниці. Серед них і ти, Насух. А ти знаєш, у чому причина того, що я віддаляюся від друзів і занурюся в море журби? Я не бачу в них відданості. Доводиться навіть давати особисті накази варті, щоб дізнається, що діється в моєму власному палаці. Прикро. Я дав тобі важливе завдання. Хотів, щоб ти був безжалісним. Але ти не розповів мені всієї правди про Баязида, став на його бік, вирішив відданість не своєму Володарю, а йому.
Хто зна, що ти приховав від мене про Мустафу. Невже наші шляхи розійдуться саме так?"
. Матрахчі іде світ за очі...

Баязид просить вибачення в батька і пояснюється про свою поведінку: "- Володарю, пробачте! Я вкотре Вас розчарував. Це пов'язано з тим, що я завжди ріс у тіні своїх батьків і хотів себе проявити. Та щоразу діставав облизня.
Ваш перший син Мустафа - сміливий, мудрий. Другий син - Мехмет, він Ваш улюбленець, Ви ж на його могилі звели престол. Ну і Селім, якому Ви довірили Манісу.
- Як і твої брати, ти частина мене, Баязиде. Навіть попри гнів, який палає в тобі яскравіше за полярну зірку, з усіх братів ти найбільше схожий на мене. І це не просто так. Це я зорав землю, і твоє зерно посіяв Я! Тому я пишаюся твоїми успіхами та досягненнями. Я маю брати відповідальність за твої помилки. Це означає, що я не всього тебе навчив. Не всього! Не зумів! Не дав тобі відчути частиною мене".

Поки Сулейман і Баязид плакалися, Рустем повідомляє страшну новину: Капудан помер. Мелькають кадри страждання Сулеймана, час від часу відкриває щоденник Ібрагіма, і це супроводжується голосом Ібрагіма:

"Поки мене не осяяло Його світло, я був ніким і нічим. Поки він не випустив свою стрілу в мої струни, я був приречений грати одну мелодію і співати одну пісню. У його долонях я бачу сади, гаї і ліси. Я бачу широкі, як найглибше море, води. У тіні дерев на Його долоні я відпочиваю. Але ви йього всього ніколи не побачите...
Я добре знаю, хто я? Та чи знає Він, що є моїм сонцем? Хай не знає!
Я - метелик, що пурхає навколо свічки. Я - Ікар, з обгорілими крилами який наблизився до сонця. Я - Паргали Ібрагім. І раб і метелик і гідна душа свого Володаря. Ми знайшли один одного на шляхах, які долали, на полях де воювали. І втратили. Ми пережили не міста, дороги і пори року, а цілі життя!
Я дивлюся назад. Усе минуло, а дружба лишилася. Я знову і знову це собі повторюю. Щоб навіть в останню мить життя, перед самою смертю, не забути."

"З замолоду я вважав смерть прощанням зі світом. Хто піде на смерть з власної волі? Хто скине покров перед драконом? О, ті, хто бачив смерть, відійдіть! О, ті, хто бачив Судний день і Воскресіння, поспішіть! Хто бачить у смертьі пророка, пожертвує своїм життям, а хто вважає її вовком - зіб'ється зі шляху. Сину, у кожного смерть має свій колір. У ворога - ворожий, у друга - дружній." - монолог Сулеймана біля труни Хизира.

Між Баязидом і Селімом в саду в присутності інших братів і на очах у Сулеймана виникає сутичка.

В кінці серії до Сулеймана прибув морський радник Пірі-Реїс, він рекомендує султану головнокомандувача флота - це Тургут.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 17022 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 4.0/3