П`ятниця, 29.03.2024, 15:34
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 120 серія (11 серія 4 сезону)
21:06
120 серія (11 серія 4 сезону)

120 серія

З'являється Тургут-Реїс - ставленик на посаду командувача флоту з боку прихильників Мустафи. Поки Рустем підбирає командувача собі, за ньго все вирішує Гюррем - це Соколу. Рустем радить Сулейману Соколу, бо ніби-то Тургут запальний і самолюбний, може не слухатися наказів. Після накруток Сулейман таки вибрав Соколу.

Сірий кардинал Мустафи відкриває своє обличчя - схожий на Пірі-Реїса. Він наполягає, що Міхрінісу треба вбити. Атманжа веде дівчину лісом, і коли уже збирався зарізати, та каже, що вагітна, а кров Династії лити не можна. Атманжа відступає.

Нурбану має розмову з Гюррем. Султана нагадує дівчині, кому вона зобов'язана, дівчина обіцяє служити вірно.

Джавхер споїла Сюмбюля, і той розпатякав жінці про таємну кімнату Гюррем для прослуховування султана. Інформація через Явуза потрапляє до Фатьми, і та знаходить таємну кімнату.

Міхрімах організовує звану вечерю для примирення братів. Крім усіх братів з Селімом на вечерю приходить і Нурбану. Проте вечеря закінчується бійкою Селіма і Баязида. Вночі Селіму сниться сон, в якому він мав стратити Баязида і Мустафу, і поки Селім вибирав собі зручну позу, йому в спину ніж встромляє Джихангір. Селім зривається з ліжка і йде до батька. Його намагається відмовити Гюррем, проте марно. Селім каже Сулейману, що хоче відмовитися від престолу, бо це провокує ворожнечу братів. Султан викликає своїх синів і популярно їм пояснює, що його рішення про спадкоємця престолу треба поважати.

Як примирити братів обговорюють і Гюррем з Сулейманом: 

"Святий Мустафа і Святий Хизир вирушають у подорож морем. Власник корабля не берез них платню. Геть нічого. Хизир каже Муссі, щоб той був терплячим і нічого не питав.
І от під час подорожі прилітає горобец, сідає на край кораббл і починає пити воду з моря. Після цього Хизир вириває кілька дощок із корабля. Мусса дивується і питає: хіба так віддячують за добро? Святий Хизир каже, щоб той потерів.
Нарешті вони виходять на берег і зустрічають там маленького хлопчика. Хизир вбиває того хлопчика. Мустафа не витримує і звинувачує Хизира у вбивстві невинної людини. Хизир каже: я ж казав тобі, що ти повинен бути терплячим!
Вони продовжують путь і бачать перед собою майже зруйновану стіну. Хизир починає лагодити її. Мусса каже Хизиру, що той робить даремну справу. Хизир дивиться на Муссу і каже: ти нііяк не виявляєш терпіння, тому наші шляхи мають розійтися. І пояснює: з корабля я вирвав дошку, бо на березі жорстокий правитель відбирає в людей непошкоджені кораблі; хлопчика я вбив, бо коли він виріс би, то мучив би своїх батьків і збив би їх зі шляху праведного; а щодо стіни - під нею закопано спадок для двох дітей, коли виростуть - отримають його. До того дня стіна має стояти міцно. І тоді раптом Мустафа усе зрозумів.
У КОЖНІМ ДОБРІ Є ЗЛО. А В КОЖНІМ ЗЛІ - ДОБРО. В КОЖНІМ ЩАСТІ - ПЕЧАЛЬ, І В КОЖНІЙ ПЕЧАЛІ ЩАСТЯ.
Усе не так, як здається одразу."
- притча Гюррем.

В кінці серії Фатьма розповідає про таємну кімнату Мустафі і Махідевран.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

113

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 19223 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.4/5