П`ятниця, 19.04.2024, 20:07
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 4 сезон » 150 серія (41 серія 4 сезону) "Початок кінця"
21:08
150 серія (41 серія 4 сезону) "Початок кінця"

150 серія

Сулейману скрізь чуються голоси Гюррем: "Гюльфем, щоб я більше не чув ні звуку. Відішли всіх!". Володар видає наказ: "Щоб відтепер у гаремі не було жодних ознак пишності і розкошів, не грала музика, не влаштовували святкувань ніколи і ні з якого приводу. Щоб у всьому палаці панувала тиша, а життя було простим і буденним - без золота, срібла і шовкових тканин. Тих, хто не послухається негайно буде жорстоко покарано!".

Селім, Мехмет, лала починають активно планувати кінець Баязида. Баязид тим часом втішає Міхрімах, яка вирішила переїхати від Рустема. Атмаджа попереджає Баязида, що обставини змінилися, і Рустем може перейти на іншу сторону. І Баязид застає таки Рустема з Селімом. Та паша каже, що не зрадить шехзаде.

Нурбану приходить до ворожки султани. Їй цікаво, що останнє було сказано Гюррем-султан. Ворожка каже, що бачить лева з крилами орла (герб Венеції), і вже народжений шехзаде, який зійде на престол. Султана вже почала літати на крилах, як зустріла Дафне - вона теж з Венеції! Нурбану продовжує активно накручувати чоловіка.

Баязид уже повноцінно спілкується з Дафне. Він боїться, що через поведінку Селіма, буде складно дотримати слова, даного валіде. Проте Дафне каже, що коли йдеться про життя дітей, ніяке слово не має значення.

Міхрімах причинним місцем відчуває, що Рустем її зраджує з іудейкою, цієї ночі його саме немає. Вона дозволяє собі поділитися цим з Сюмбюлем, і в неї починаються перейми. Султана народила хлопчика. Сулейман нарікає його Османом.

Міхрімах думає з Сюмбюлем, що робити із стосунками Рустема. Той радить "наїхати" на коханку - так би зробила Гюррем. Вранці Мендес, прокинувшись, побачила на стільці хатун з перерізаним горлом. Племінник Ясеф їй натякнув на Міхрімах.

Селім показує султану сукню, яку йому прислав Баязид, в присутності Рустема. Баязид розповідає усе Сулейману. Султан викликає лалу як свідка. Той все бреше. Султан вражений! "Як ви дивитеся один на одного? Я так навіть на ворога не дивився!".

Мендес терміново викликає Рустема. Проте там він натикається на Селіма з Мехметом-пашею. Селім вимагає від Рустема натякнути володарю, щоб Баязида відправили якнайдалі. Рустем згадує клятву Гюррем. Він радить володарю відправити Баязида в Амасію, як натяк на хибний шлях Мустафи.

"Ви обидва  дуже мене розчарували, а надто ти, Баязида. Вашій поведінці немає виправдання. Баязиде, я призначаю тебе санжак-беєм Амасії. Селіме, тебе призначаю санжак-беєм Коньї".

Міхрімах іде вичитувати Селіма, той реагує агресивно: "Схаменися, Міхрімах! Ти мені не валіде! І не намагайся поводитися, як вона. Бути на боці Баязида - означає програти! І ти не завадиш моїй перемозі! Тоі ясно, Міхрімах, ясно? Раджу тобі бути до мене прихильною, бо перед тобою стоїть твій майбутній падишах!".

Баязид заявляє Атмаджі, що він не Мустафа. Він повертається в Кютахю, а значить починає бунт. Згодом Селім повідомляє про це листом батька. І натякає, що сам залишиться в Манісі. Селім теж починає збирати військо. Баязид шукає підтримку серед беїв.

"Були кольори, Гюльфем, були звуки і були пісні. А часом бувало так, що її руде волосся охоплювало полум'я, а в ясних очах сяяли зорі. Весь білий світ сяяв, і його сяйво текло нашим серцем, одним на двох. А тепер кольорів нема."

Дочки Нурбану перевернули її кімнату і знайшли перстень Гюррем. Це бачить Фахріє. Вона доповідає Селіму. Той звинувачує хатун у наклепі і кидає у в'язницю, хоча й розуміє, що це правда. Проте на вчинок Нурбану він знову закриває очі.

"Не схиляйтеся перед несправедливістю. Бо разом зі своїм правом ви втрачаєте і свою честь." - Баязид до Дафне словами Св. Алі-ефенді.

150 серія завершилася роздумами Міхрімах до Сюмбюля про вчинки Баязида.

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Протягом кількох років свого життя при дворі султана Сулеймана, невільниця з маленького українського поселення Роксолана, рухалася до своєї мрії - безпеки і влади. Із простої наложниці вона перетворитися на дружину найсуворішого правителя Сходу, а її діти стали законними претендентами на трон Османської імперії, чиї кордони розширювалися з кожним днем. Але цей шлях був сповнений запеклої боротьби, засіяний смертями близьких людей і залитий океанами сліз, болем і приниженням, які не зламали волі сильної жінки.

Четвертий сезон серіалу "Величне століття. Роксолана" вийшов під слоганом «Вирішальна битва» і стане заключним в серіалі про Величне століття Османської Імперії. Після трагедії, що забрала життя її старшого сина, Гюррем ні на хвилину не забуває про місце, навіть не дивлячись на те, що пройшли роки ... Заручившись вірністю і підтримкою Рустема Паші, султана готується нанести ворогові смертельного удару. Між тим зростає суперництво між Селімом і Баязидом. А Падишах приймає рішення, здатне змінити долю Імперії.

Категорія: 4 сезон | Переглядів: 30783 | Додав: meri7837 | Рейтинг: 2.5/10