П`ятниця, 19.04.2024, 13:13
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » 2 сезон » 48 серія (24 серія 2 сезону) "Гюррем вижила"
20:28
48 серія (24 серія 2 сезону) "Гюррем вижила"

48 серіяГюррем втекла до Хатідже. Її лице обпечене. Їй накладує пов'язки Нігяр. Проте Гюррем планує повернутися в палац, до дітей. Гюррем пише жалібного листа Сулейману на фронт, проте його перехоплює Ібрагім і відповідає на лист сам, типу султана не варто засмучувати. 

"Сулеймане, мій ріднй, султане! Вітання тобі! Припадаю до твоїх благодатних рук. Якщо питатимеш як я, мій пане, то знай: твою рабиню переслідують нещастя й безвихідь. Володарю, мені соромно про це писати, але ти мусиш знати. Мене, матір п'ятьох твоїх дітей, твою дружину, ледь не спалили живцем! Навіть оком не моргнувши, безжалісно завдали мені удару, принизили. І це зробили твої близькі! Це скоїли за їхнім наказом! Намовили проти мене увесь гарем, нацькували на мене наложниць. Я ледве врятувалася. Хатідже Султан прийняла мене в себе, вона мене й доглядає, завдяки їй я — жива. Але... рани глибокі, а біль нестерпний. Не знаю, скільки я ще зможу витримати? Мені дуже погано, я хвилююся, тому що смерть ходить за мною слідом. Можливо, коли ти читатимеш цього листа, мене вже не буде серед живих. Крім тебе, мене немає кому захистити, сховати. Допоможи, Сулеймане, врятуй! Прошу, тебе, повертайся! Я вже не за себе — за наших дітей боюся. Мені страшно залишати їх у тому палаці. Я довірила наших дітей Хатідже султан ... Якщо мені більше не судилось побачити твоє світле обличчя, знай, що я дуже тебе кохала, Сулеймане. Саме через це я так страждаю, але я не шкодую! Заради нашого кохання я згодна вмерти сто тисяч разів.

Твоя раба, Хюррем Хасекі."

Лист писала Дайє, і це стає ударом для Валіде. Дайє пояснює це своїми обов'язками. Валіде називає це зрадою. Позбавляє її статусу управительки гарему і понижає до калфи. Сюмбюль уже святкує нову посаду, але Валіде управителькою призначає Гюльшах. Проте Сулейман приймає рішення повернути Дайє управителькою гарема. Валіде вважає це неповагою до себе, але нічого зробити не може. Валіде забирає звільнену Гюльшах до себе в покої. 

Свою служницю, яка захищала Гюррем під час нападу, Нору, султана називає зрадницею і виганяє. Проте її підбирає Гюльшах. А Гюррем пропонує допомогу Дайє, проте та чемно відмовляється.

Чоловіки повертаються з походу. Сулейман, побачивши стан Гюррем, іде з'ясовувати стосунки з Валіде, та вішає йому лапшу. Син султана Мустафа не знаходить свою кохану Еліф. Матір пояснює йому, що та загинула у пожежі. Він запитує у Махідевран, чи та не причетна до заколоту проти Гюррем. Він радить матері не гра у брудні ігри.

На честь повернення війська влаштовують салют. Айбіге змуркалася з Мустафою. Нору присилають прибирати покої Мустафи. Гюррем бачить Ібрагіма, вони трохи з'ясовують стосунки і султана радить паші зупинити Валіде у своїх намірах, або та зробить це сама.

В продовження жіночих розбірок в гаремі Махідевран сцепляється з Гюррем на очах у Сулеймана. Той заставляє вибачитися Махідевран перед Гюррем. Та через силу вибачилися, але пішла ображена ревіти. Її побачив Мустафа, і був вражений.

В кінці 48 серії Мустафа, захищаючи Махідевран, свариться з батьком в присутності Гюррем...

Дивитися серіал "Величне століття" українською мовою:

Категорія: 2 сезон | Переглядів: 9225 | Додав: Roksi | Теги: 2 сезон | Рейтинг: 0.0/0