П`ятниця, 29.03.2024, 01:31
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Історія життя Шехзаде Джихангіра
12:07
Історія життя Шехзаде Джихангіра

Шехзаде Джихангір мав горб, який міг з'явитися у нього внаслідок травми при пологах; можливо, що маленький шехзаде отримав ваду у дитинстві (в 1535 Роксолана писала султану, що інфікована рана на плечі Джихангіра загоюється). Через це претендувати на престол не міг. Щоб не відчувати разючого болю, шехзаде вживав наркотики. Запасався він ними в Амасьї у названого брата Мустафи, не міг бути йому ворогом, тож про свою долю після того, як Мустафа стане султаном, не хвилювався.

Знав кілька мов і писав вірші під псевдонімом Заріфі, вів довгі розмови з батьком. Захоплювався каліграфією і був надзвичайно освіченим. Про гострий розум Джихангіра говорили ще з тих днів, як шехзаде був маленьким. Незважаючи на вади здоров'я, мав свою наложницю, але ім'я дівчини, на жаль, невідоме, як і ім'я народженого нею сина, про долю якого також нічого невідомо. У 1549 був призначений батьком на посаду санджак бея (правитель санджака) Алеппо.

Помер 27 листопада 1553 р. у віці 23-х (майже 24-х) років з жалю за братом Мустафою. Похований в мечеті Шехзаде в столиці. На честь шехзаде Джихангіра названо один з районів Стамбула.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 9907 | Додав: meri7837 | Теги: факт, історія, джихангір, шехзаде | Рейтинг: 3.2/12