Четвер, 28.03.2024, 10:50
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Легенда №5 «Про відьму при дворі»
14:29
Легенда №5 «Про відьму при дворі»

Легенда п'ята. «Про відьму при дворі»

Легенда свідчить: «Хюррем султан була нічим не примітною зовні і вельми склочною по натурі жінкою. Своєю жорстокістю і хитрістю вона прославилася на століття. І, природно, що єдиним чином, яким вона утримувала Султана більше сорока років біля себе - це використання заговорів і привороту. Адже не дарма її серед простого люду називали відьмою».

Історичні факти: Венеціанські доповіді стверджують, що Роксолана була не стільки красива, скільки мила, витончена, і елегантна. Але, разом з тим, її промениста посмішка і грайливий темперамент зробили її незрівнянно чарівною, за що вона і була наречена "Хюррем" ("радість дарує" або "сміється"). Хюррем була відома своїм співом і музичними здібностями, умінням робити витончені вишивки, вона знала п'ять європейських мов, а так само фарсі і була вкрай ерудованою людиною. Але найбільш важливим було те, що Роксолана була жінкою великого розуму і сили волі, які і дали їй перевагу серед інших жінок в гаремі. Як і всі інші, європейські спостерігачі свідчать, що Султан був повністю вражений своєю новою наложницею. Він був закоханий в свою Хасекі протягом довгих років спільного життя. Звідси злі язики звинувачували її в чаклунстві (і якщо в середньовічній Європі і на Сході існування такої легенди в ті часи можна зрозуміти і пояснити, то в наш час віра в такі домисли пояснюється насилу).

І логічно можна перейти до наступної, безпосередньо пов'язаної з цією легендою...

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 12254 | Додав: meri7837 | Теги: історія, факти, легенда, Магія, Хюррем, міф | Рейтинг: 3.2/44