Середа, 24.04.2024, 19:32
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » Турецька баня "хамам"
19:39
Турецька баня "хамам"

Жителі Османської імперії споконвіку надавали велике значення красі та гігієні. Це підтверджує велика кількість хамамів, які й сьогодні можна побачити в будь-якому місті Туреччини.
Хамами - знамениті турецькі бані будувалися повсюди.
Османські жінки знали багато секретів природної краси. До речі, унікальний спосіб очищення пор, сьогодні відомий як пілінг, придумано саме османами для використання в хамамах: жінки натирались спеціальною мочалкою з тканини густо прошитою грубими нитками - це прекрасно очищувало пори.
Відомо, що в Османській імперії був величезний ринок мила. Мило виготовляли найрізноманітніших сортів, з різними запахами. І навіть зараз багато мила і парфумерії виробляється в Туреччині.
Для боротьби із сухістю волосся в мило додавали екстракти гібіскуса і просвірника (польової мальви). Таке мило легко тануло і перетворювалось у своєрідний шампунь. Кращі сорти доставляли у султанський палац.
Для укріплення і фарбування волосся брали натуральні фарби - басму і хну.
Для догляду за шкірою турецькі жінки користувалися глиною.
Глина замішувалась у воді,а коли осідала на дно,сумішшю змащували шкіру.
Для епіляції використовували глину у застигаючому вигляді.
Для догляду за ногами і руками ставали в пригоді кунжут і оливкова олія.
Також жінки дуже полюбляли рожеву воду — завдяки її запаху.
А для відбілювання шкіри користувались лимоном і трав'яними відварами,адже біла шкіра вважалась ознакою аристократичного походження.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 5812 | Додав: meri7837 | Теги: історія, хамам, гарем, турецька баня, традиції | Рейтинг: 3.2/5