Неділя, 28.04.2024, 21:05
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали » За один рік ми пошили 600 костюмів Гюррем!
10:11
За один рік ми пошили 600 костюмів Гюррем!

Сукні Величного століття

Журналіст Мехмет Акіф Чакмак в своєму інтерв'ю знайомить нас з подружжям Явузом і Фатма Гёктекін, власниками ательє в Кемералті, які спеціалізуються на пошитті сценічно-театральних костюмів. Саме в цьому ательє шилися багато розкішних вбрань з «Величного століття», але через нерегулярну оплату, подружжя Гёктекін з ними більше не працює.

Явуз і Фатма продовжують працювати над костюмами до нового проекту на ТРТ (Турецьке радіо і телебачення) і до інших серіалів, але їх найзаповітніша мета - це створення костюмів для Середземноморської Олімпіади в Мармарисі, яка відбудеться в наступному році. Так само подружжя відзначає неухильно зростаючий інтерес до костюмів Хюррем, як у місцевих жителів, так і у туристів - «За цей рік ми пошили 600 костюмів Хюррем, є навіть замовлення костюмів падишаха» - поділився з журналістом Явуз.

«Перш ніж починати шити костюм, ми проводимо велику роботу. Це справжнє дослідження, адже у кожного костюма  -своя особлива історія. Працюючи над костюмами періоду Османської Імперії, ми неодноразово подовгу відвідували музей Топкапи, намагалися усвідомити характер героїв, для кого призначені ці костюми. Нещодавно у нас було цікаве замовлення з Ізміра - для церемонії сюннету (обрізання) замовили костюм падишаха. Так само ми працювали над костюмами для Свята Відьом. Зараз ми працюємо над костюмами для учнів з Ізміра, які поїдуть в Чанаккале для святкування Дня Перемоги. Найпоширеніші замовлення - це костюми клоунів, щороку ми тільки їх шиємо близько 400»

На прощання, Явуз розповів нам, що в його майстерні пошили костюм в подарунок Реджепу Таїп Ердоану, але прем'єр костюм не взяв, а після послав тисячу лір.

Категорія: Цікаві матеріали | Переглядів: 1978 | Додав: meri7837 | Теги: сукні, одяг, хатідже, валіде, махідевран, гюррем | Рейтинг: 0.0/0