П`ятниця, 26.04.2024, 16:13
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 18 19 »

Москвичка Яна Бай-Лилик - дружина турка і студентка стамбульського університету - вивчила документи, що збереглися з гарему одного з турецьких султанів. Ось як виглядає життя султанських наложниць в цих джерелах.

В гарем султана потрапляли далеко не випадкові дівчата. Мова не йшла про полонянок (як це люблять показувати у фільмах) або дівчат з вулиці. Існував план, відповідно до якого п ... Дивитися далі »

Категория: Цікаві матеріали | | Комментарии (0)

Халіт Ергенч

Відразу варто сказати, що знімати історичний серіал - це дуже трудомісткий і складний процес.

Наведемо приклад одного з найпопулярніших сучасних історичних серіалів - «Спартак».

В основі - реальні історичні події, але для залучення глядача серіал рясніє кривавими і еротичними сценами.

Творці ж «Величного Століття» намагалися захопити глядачів цікавим розвитком сюжету, добре підібраним акторським складом, костюмами і музикою. В цілому, робота над серіалом склала 4-5 років. ... Дивитися далі »


Гаре́м (від араб. حرام‎, Хара́м — відокремлювати, забороняти) — заборонена частина будинку мусульманина, в яку не допускаються сторонні і виділена для жінок (мати, дружина, дочки, родички господаря, невільниці і жіноча прислуга) і малолітніх дітей.

Слово «гарімі» використовується для позначення всіх жінок у гаремі. «Занада» (від перського слова &l ... Дивитися далі »


155 серія

Якось померла Гюльфем-хатун. Сюмбюль намагається випитати Ферхата-агу, як це було, але той боїться розповідати. Проте події пронеслися в його пам'яті, і ми змогли їх побачити. Тієї ночі 1562 року Гюльфем прийшла до непритомного володаря, поки охорони не було:

Хай би що казали, це ти його вбив, бо якщо ти не захочеш, то навіть листя не ворухнеться. Це ти віддав Баязида в руки ворога, кинув на поталу його братові. І навіть не думай казати, що не винуватий, чув? Усі буди, що з нами були - всі сталися через тебе. Заради престолу, престолу, на якому ти зараз навіть сидіти не можеш. Ти спопелив свою сім'ю. Дивись: бачиш? на твоїх руках кров. Її не те що ріки, її моря всього світу не змиють!" 

Вона замахнулась на нього ножем, але її перехопив Ферхат-ага, який нагодився, і встромив їй той ніж в серце. ... Дивитися далі »

Категория: 4 сезон | | Комментарии (1)

Мерьем Узерли футбол

А чи знаєте Ви як Мер'єм Узерлі, яка зіграла роль Хюррем Султан в серіалі "Величне століття", почала акторську свою кар'єру?

Виявляється, дівчина приймала участь в театральній постановці, присвяченій чемпіонату світу з футболу, ... Дивитися далі »


Султан Сулейман в латах

Серіал «Величне століття», в якому зображена найвизначніша епоха Османської Імперії, а також історія кохання Султана Сулеймана і Хюррем, б'є рекорди не тільки за рейтингами у телеглядачів, а й за кількістю критики.

Але це анітрохи не зменшило, а навпаки, навіть підігріває інтерес ... Дивитися далі »


154 серія

Тахмасп розігнав військо Баязида під приводом того, що дорого утримувати, а непокірних убив. Баязид вирішує вночі будь-що тікати. Проте його перестріли і, пообіцявши зберегти життя, повели до шаха Тахмаспа. ... Дивитися далі »

Категория: 4 сезон | | Комментарии (1)

Смерть Ібрагіма Паші

Паргали помер 486 років тому, але від чого все-таки він загинув ще точаться суперечки ...

Мустафа Учар Алтунташ (турецький журналіст):

Новий фрагмент «Величного Століття» приніс з собою нові ідеї для суперечок. Дискусія між Султаном Сулейманом і Ебу-Сууд-ефенді про раптову смерть Ібрагіма Паші ввів всіх в роздуми. 100 років тому в Америці була опублікована книга Доктора Хестер Дональдсон Джексон про смерть Ібрагіма Паші. Причина смерті Паргали в цій книзі була озвучена ... Дивитися далі »


153 серія

Послання, відправлене Сулейману його сином Баязидом, вразило османського правителя. Бажаючи вчинити з сином справедливим чином, султан шукає усілякі можливості. Але навіть благі наміри батька не здатні повернути Баязиду віру в нього - надто сильно на нього вплинула доля Мустафи, якої він намагається уникнути. Селім же намагається зробити все можливе, щоб його брат здався. Баязид намагається втекти з Ірану і покинути володіння шаха Тахмаспа. Але це йому не вдається, і він ще більше підставляє своє життя під загрозу смерті. Під час царської вечері в палаці Тахмаспа проливається кров. ... Дивитися далі »

Категория: 4 сезон | | Комментарии (1)

152 серія

Баязид дізнається про підлу зраду Рустема і перехід беїв на сторону Селіма. Таким чином у Селіма армія 50 тисяч, а в Баязида - щонайбільше 30. Починаються переговори. Мехмет-паша з лалою приносять лист Сулеймана, де той вимагає скласти зброю. Але Баязид непохитний - направляє своє військо в бій. Його армія настільки сильна, що супротивники виявляються в пастці. Селім прекрасно розуміє неминучість поразки. Проте все вирішує одна нещасна стріла, випущена невідомо ким, але тим не менш поцілена в Баязида. У підсумку, без свого лідера армія, навіть не дивлячись на велику перевагу, програє настільки важливий бій. Стрілу випустив Мурат, син Селіма. Далі його добивають. Але Атмаджа забрав його з поля бою. Здається, він живий.  ... Дивитися далі »

Категория: 4 сезон | | Комментарии (0)