П`ятниця, 26.04.2024, 19:29
Дивитися онлайн
Наші друзі

Розділи
1 сезон
2 сезон
3 сезон
4 сезон
Цікаві матеріали
Друзі сайту

Серіал "Величне століття. Роксолана"

Головна » Цікаві матеріали
« 1 2 3 »

Москвичка Яна Бай-Лилик - дружина турка і студентка стамбульського університету - вивчила документи, що збереглися з гарему одного з турецьких султанів. Ось як виглядає життя султанських наложниць в цих джерелах.

В гарем султана потрапляли далеко не випадкові дівчата. Мова не йшла про полонянок (як це люблять показувати у фільмах) або дівчат з вулиці. Існував план, відповідно до якого п ... Дивитися далі »

Категория: Цікаві матеріали | | Комментарии (0)

Халіт Ергенч

Відразу варто сказати, що знімати історичний серіал - це дуже трудомісткий і складний процес.

Наведемо приклад одного з найпопулярніших сучасних історичних серіалів - «Спартак».

В основі - реальні історичні події, але для залучення глядача серіал рясніє кривавими і еротичними сценами.

Творці ж «Величного Століття» намагалися захопити глядачів цікавим розвитком сюжету, добре підібраним акторським складом, костюмами і музикою. В цілому, робота над серіалом склала 4-5 років. ... Дивитися далі »


Гаре́м (від араб. حرام‎, Хара́м — відокремлювати, забороняти) — заборонена частина будинку мусульманина, в яку не допускаються сторонні і виділена для жінок (мати, дружина, дочки, родички господаря, невільниці і жіноча прислуга) і малолітніх дітей.

Слово «гарімі» використовується для позначення всіх жінок у гаремі. «Занада» (від перського слова &l ... Дивитися далі »


Мерьем Узерли футбол

А чи знаєте Ви як Мер'єм Узерлі, яка зіграла роль Хюррем Султан в серіалі "Величне століття", почала акторську свою кар'єру?

Виявляється, дівчина приймала участь в театральній постановці, присвяченій чемпіонату світу з футболу, ... Дивитися далі »


Султан Сулейман в латах

Серіал «Величне століття», в якому зображена найвизначніша епоха Османської Імперії, а також історія кохання Султана Сулеймана і Хюррем, б'є рекорди не тільки за рейтингами у телеглядачів, а й за кількістю критики.

Але це анітрохи не зменшило, а навпаки, навіть підігріває інтерес ... Дивитися далі »


Смерть Ібрагіма Паші

Паргали помер 486 років тому, але від чого все-таки він загинув ще точаться суперечки ...

Мустафа Учар Алтунташ (турецький журналіст):

Новий фрагмент «Величного Століття» приніс з собою нові ідеї для суперечок. Дискусія між Султаном Сулейманом і Ебу-Сууд-ефенді про раптову смерть Ібрагіма Паші ввів всіх в роздуми. 100 років тому в Америці була опублікована книга Доктора Хестер Дональдсон Джексон про смерть Ібрагіма Паші. Причина смерті Паргали в цій книзі була озвучена ... Дивитися далі »


В нашій соціальній групі часто виникають соціально-етичні спори, щодо можливості статевих зносин 26-річного Сулеймана і 14-річної Гюррем. Нагадаємо, Що Роксолана потрапила в гарем султана десь в 14 років, першу дитину народа в 15-16 років, останю, п'яту - в 27. Наскільки це було нормальним для тогочасного світу і природньо? Розберемо це питання детально.

... Дивитися далі »

Ієрархія в гаремі

Ті численні глядачі, які полюбили серіал «Величне століття», добре знають, що гареми в Османській імперії мали строгу ієрархію. У кожної жінки, яка мала певний титул або звання, був свій статус, тобто строго певні права та обов'язки. На підставі цього статусу визначалася величина її платні, кількість займаних кімнат або покоїв, кількість служниць, право займати будь-яку посаду. Але про повну ієрархію жінок, які жили в османському гаремі середньовіччя, знають тільки фахівці. У цій статті ми хочемо допомогти відновленню даної прогалини у шанувальників цього величного серіалу. Наразі відомі такі статуси жінок (за зростанням): джарія, калфа, уста, одалик, пейк, гьозде, ікбал, хазнедар, кадин, султан, хасекі, валіде. Розповімо про основні з них, що використовуються в серіалі. ... Дивитися далі »


Будь-яка, навіть незначна радісна подія, служила приводом для частування наложниць. Свята в гаремі - це солодощі, рясні частування, щербет, а також музика, східні танці та, звичайно ж, плітки!

Святковий ранок починався добре. Наложниць не могли відшмагати або посвари ... Дивитися далі »


Продовжимо знайомити вас з цікавими фактами про серіал "Величне століття". Цього разу поговоримо про закулісні пристрасті. Вам цікаво що відбувається з акторами і творцями на знімальному майданчику і за його межами? Тоді Вам сюди! По мірі того як ми знаходимо цікаві факти на просторах інтернету, ми ділимося ними з Вами. Ітак, почнемо. ... Дивитися далі »


1-10 11-20 21-28